Wat is Wellness?

 

Het begrip wellness is bedacht door de Amerikaanse arts Dr. Halbert Dunn.
Wellness is een samenvoeging van 'wellbeing'- je goed voelen – en van 'fitness'- actief bezig zijn met je lichaam.
Om je goed te voelen dienen lichaam en geest een eenheid te vormen.

 

Wellness was voor Dunn een keuze voor een succesvol bestaan in de maatschappij.

Vooral die keuze was een vrij nieuwe benadering. Die bewuste keuze voor een gezonde leefstijl zou mensen beter laten functioneren, gezonder en gelukkiger maken. Eigen verantwoordelijkheid was waar Dunn op wees.

Eigen verantwoordelijkheid in voeding, fitness, stressmanagement, spiritualiteit, zingeving, gezondheid, humor en relaties.
Het bewust gaan werken aan jezelf.

 

 

 

Gelukkig, fit en vitaal worden?

 

Wellness gaat over je fit en vitaal voelen, nieuwe energie krijgen en gelukkig zijn.

Een holistische betekenis omvat zowel de lichamelijke als de sociale, emotionele, intellectuele en spirituele gezondheid van de mens.

Over het algemeen heeft Wellness vooral betrekking op lichamelijk welzijn. Het wordt vaak gebruikt als verzamelbegrip voor alles wat met ontspanning, genieten, rust en herstellen te maken heeft.

Allerlei activiteiten, voorzieningen en producten die kunnen bijdragen tot de verhoging van het lichamelijk welbevinden.

Hieronder vallen eveneens de preventieve vormen van gezondheidszorg, fitness, beweging, voeding, meditatie en ontspanningsoefeningen.
Lifestyle, comfort, gemak, gezondheid, je goed voelen, ontspannen, relaxen, groeien en geïnspireerd raken, het zijn de Wellness categorieën welke deel uit maken van het Wellness aanbod.

 

Wellness is de keuze voor een gezonde manier van leven, een gezonde manier van bewegen en geestelijk welzijn.

Deze gezonde manier van leven en denken moet een stressvrij, gezond en harmonieus leven opleveren. De tweedeling is gelijk al duidelijk: ontspannen en inspannen.

Ontspannen in de zin van een sauna bezoeken, een massage of een gezichtsmasker. Inspannen tijdens fitness, yoga of een flinke boswandeling.