Wat is rijkdom?


Rijkdom is de perceptie van overvloed.
Dit kan je op verschillende gebieden ervaren en vergaren, Innerlijk en uiterlijk.

In bezittingen, relaties, ervaringen, fysiek, geestelijk en je rijk voelen.

 

 

 

Bezittingen, de materiële of financiële rijkdom is het tegenovergestelde van de brede definitie van armoede. Voor sommigen is rijkdom de toestand van het beschikken over voldoende geld en middelen en is ieder die rijk is, hij die zich geen zorgen behoeft te maken over zijn inkomsten en uitgaven.

 

Relaties, Sociale rijkdom, een overvloed aan relaties, is een grote rijkdom. Je familie, vrienden, kennissen, je sociale netwerk is enorm belangrijk. Plezier hebben samen, genieten van alles wat het leven biedt met elkaar, de liefde voelen stromen, groeien en spiegelen, elkaar steunen in moeilijke tijden, dat is meer dan goud waard.

 

Ervaringen, rijk zijn aan ervaringen is de mate dat je de dingen die je beleeft in je leven in grote hoeveelheid of heel positief of erg bijzonder en mooi ervaart. Het geeft je echt het gevoel dat je leeft!

 

Fysieke rijkdom ervaar je als je je vitaal, krachtig, sterk en gezond voelt en je daar heel bewust van bent. Je zorgt goed voor jezelf, geeft je lichaam het allerbeste en je beseft dat je fysieke lichaam je fysieke ‘huis’ is waarin je leeft.

 

Geestelijke rijkdom gaat meer over je intellectuele, spirituele of gelovige verrijkingen die je jezelf toegeëigend hebt. Ook een goede en positieve mindset waarmee je je leven creëert zoals jij het wenst is een grote rijkdom.

 

Rijkdom voelen is ergens de mooiste manier, je hoeft hier geen enkele van bovenstaande werkelijk te vergaren, het is puur je mindset, als je hier bent ‘voel’ je je altijd rijk..!