Hoe word je gelukkig?

 

Gelukkig zijn is een gevoel dat van binnenuit komt.
Wie leeft vanuit een basis van geluk is stabiel, staat sterker in zijn schoenen en is daadkrachtiger.

Je bereikt als gelukkig mens meer.

Daarom is het goed je te focussen op het geluk dat je nu kunt ervaren.

Los van de toekomst en het verleden. Waak voor ‘ik ben pas gelukkig als’.  

Leer kijken naar de dingen die wél goed zijn.

Geniet van een mooie zonsondergang, van de liefde van de mensen om je heen, verheug je op een gezellige avond met je partner of vrienden, verwen jezelf met een lekker kopje kruidenthee of maak een heerlijke wandeling.
Het heeft veel te maken met het gevoel van dankbaarheid en waardering voor de dingen die je hebt en die goed gaan. Dankbaarheid is een krachtige emotie van geluk en wie zich dankbaar voelt is vaak per definitie gelukkig.
Probeer jezelf te verwonderen over de schoonheid van de natuur, lach zo vaak als je kunt, speel met je kind of huisdier, geniet van een opgeruimd huis of lees een goed boek.

Als je er voor open staat zijn er zoveel kleine, eenvoudige dingen waar je iedere dag van kunt genieten. 

Wie geniet van alles wat nu goed is zit lekker in zijn vel, voelt minder frustratie en meer rust en dankbaarheid.. Vanuit deze basis kun je stap voor stap naar je andere doelen toe werken. Als je deze doelen bereikt, wordt het leven alleen nog maar mooier!
Door je te focussen op liefde, dankbaarheid, genieten, groeien, ontspannen en relativeren merk je dat het leven eenvoudiger en leuker wordt.


Geluk komt van binnenuit, en het gaat om het gevoel wat je nu ervaart.

Niet om wat je in de toekomst wilt of gaat ervaren. Zorg dat je nu gelukkig bent en werk aan de doelen die je naar jouw idee nog gelukkiger zullen maken.
Op die manier leef je met de verwachting dat het leven alleen nog maar mooier en mooier gaat worden.

En dat is een leven waard om te leven.


Het leven zit iedere dag vol met duizenden mogelijkheden om je snel fijn en gelukkig te voelen, inspireer jezelf met deze 6 kernwaarden.

 

 

 

 

Wat is Liefde?


Liefde is geluk, en geluk is liefde. Je zou ook kunnen zeggen: “Er is alleen liefde“.

Liefde is interessant en beperkt zich niet tot de relatie met je partner of kinderen. Liefde is de energie die stroomt tussen mensen. Gebaren van liefde zijn klein maar veelzeggend.

Een glimlach naar een vreemde, een spontaan kaartje van een vriendin, een belletje van je moeder, een kus in je nek van je partner, een bosje zelf geplukt onkruid van je dochter, een compliment van iemand ontvangen.

Wees zelf ook liefdevol, vriendelijk en behulpzaam naar anderen. Heb meer compassie, geef eens wat vaker een complimentje of glimlach gewoon naar de mensen om je heen.

De vrijgevigheid en de bereidheid tot delen maakt mensen gelukkig. Zolang er mensen om je heen zijn, zal er liefde om je heen zijn.

Het is aan jou om al deze kleine gebaren van liefde te zien, zelf ook te verspreiden én er van te genieten.

 

 

 

 

 

Leren dankbaar zijn?


Dankbaarheid is een gevoel van verwondering, erkenning en waardering voor het leven. Wanneer je dankbaar bent voor wat er in je leven is, geniet je meer.
Wees elke avond voor je gaat slapen bewust dankbaar en uit je waardering voor de dingen die je hebt en die goed gaan.

Maak regelmatig een dankbaarheidslijstje. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je dat doet, je je daadwerkelijk gelukkiger voelt.

Dankbaarheid is een krachtige emotie van geluk, blijf beseffen wat je allemaal wél hebt en mag ervaren en zie je leven van de zonnige kant, wie zich dankbaar voelt is zeker gelukkiger.

 

 

 

 

Kan je leren genieten?


Geniet van de wereld om je heen, het is niet vanzelfsprekend, het is een wonder.

“Als we het wonder van een enkele bloem konden zien, zou ons hele leven veranderen” ~ Buddha
Je woont dan wel in een mooi huis van stenen en beton, je bent en blijft onderdeel van de wereld om je heen.
Maak een bos of strandwandeling, ga op een bankje in het park zitten, natuur werkt ontspannend en helend. Door te genieten van al het moois dat onze aarde te bieden heeft, kun je direct een gevoel van geluk oproepen.
Neem even tijd voor jezelf en ga er bewust van genieten, leer het leven van de zonnige kant te bekijken.
Fijne dingen zijn er in overvloed.

Een lekker warm bad, een fantastische maaltijd, spelen met je kinderen, een lekker opgeruimd huis, vrijen met je partner, goede wijn, gezellig eten met goede vrienden, liggen in de zon, een leuke film kijken en ga zo maar door.

 

 

 

 

 

Hoe kan je meer groeien?


Een gevoel van vooruitgang en groei maakt gelukkig.

Voel hoe fijn het is om vooruit te komen. Verwacht jij veel van jezelf en van je omgeving, als je meer verwacht dan je krijgt ervaar je teleurstelling.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven en waar je staat, zoek het altijd eerst bij jezelf en doe je best om jezelf en je situatie te verbeteren.

Geniet van het gevoel van iets bereikt te hebben. Dit gevoel kun je op allerlei gebieden oproepen.

Je kunt iets gaan opruimen of schoonmaken, iets doen dat je al lang had moeten doen, iets ondernemen wat je dichter naar je doelen helpt of iets doen om je leven structureel te verbeteren.

Heb vertrouwen in jezelf en in de toekomst.

Ga ervan uit dat je je doel kunt bereiken, visualiseer je doel en probeer dat met zoveel mogelijk details te doen. Hierdoor krijgt je doel echt vorm en wordt het makkelijker om het doel te halen.

Ga stap voor stap op je doel af en geniet van het proces. Het is heerlijk om een gevoel van vooruitgang te krijgen, en het positieve effect op je geluk is direct te voelen!

 

 

 

 

 

Hoe ontspan je?


Als je je gelukkiger wilt voelen, is het belangrijk dat je ont-spant, je spanning loslaat.

Je kunt gebruik maken van de biologische processen in je lichaam om dit gevoel op te roepen. Lichaam en geest zijn nauw met elkaar verbonden. Geestelijke problemen kun je soms lichamelijk verzachten en andersom.
Manieren om dit te doen zijn door te bewegen, te vrijen, mediteren, knuffelen, rekken en strekken, lekker eten of drinken, jezelf verwennen met lekkere verzorgingsproducten, in de zon zitten of te lachen.
Je kunt gaan wandelen en jezelf zo binnen een uur fijner voelen. Het vraagt weinig geestelijke inspanning maar het heeft wel positieve invloed op je gemoedstoestand.
Lichaamsbeweging vermindert gevoelens van stress, spanning, de kans op ziekte en het bevordert het (zelf)vertrouwen.
Je lichaam maakt bij verschillende handelingen stofjes aan in je hersenen die je echt gelukkiger doen voelen. Deze stofjes kunnen je vervolgens helpen dat gelukkige gevoel vast te houden de rest van de dag. Doordat je je fijner voelt na een halfuurtje hardlopen ziet je hele leven er ineens zonniger uit, en is het dus makkelijker om je gelukkig te voelen.

 

 

 

 

Leren relativeren?


Loopt je leven niet zoals je wilt? Relativeren helpt, het kan vast nog erger, wat is het ergste dat je kan overkomen, stel het voor en kijk je angst in de ogen. Maak een plan om elke dag een stap in de goede richting te zetten.
Heb je er hulp bij nodig, vraag erom.
Wees bereid om alles te doen om hieruit te komen, blijf denken in mogelijkheden.
Je problemen blijven herhalen vergroot het, zoek wegen om een kalme geest te krijgen en weer licht te gaan zien, je krijgt rake klappen van het leven, helaas is dat zo.

Vergis je niet in je eigen kracht van creatie en doe je best om het beter te krijgen en vooral om ondanks alles je focus te krijgen op een positieve geest.
Je mindset en geluksgevoel kan je veranderen. Verander wat je niet kunt accepteren en accepteer wat je niet kunt veranderen. Ligt de oorzaak in je omgeving of buitenwereld? Laat dat je niet blijvend vergiftigen. Vergeven doe je niet voor de ander, je doet het voor jezelf.

Boeddha zei: “Het vasthouden aan boosheid is als het pakken van een gloeiend stuk houtskool om die naar iemand anders te gooien. Jij bent degene die zich brandt.”

Door te vergeven laat je gevoelens van boosheid en teleurstelling los, maakt daarmee ruimte voor andere positieve gevoelens, wordt je rustiger, inschikkelijker, gezonder en gelukkiger.